Kada kažem tantra onda mislim na ljubavno erotski život dostojan čoveka kao božanskog bića. Kada kažem tantra mislim na duhovni put koji uvažava seksualnost kao prirodnu potrebu tela ali to nije sve, kako je to potreba onog tela koje u sebi nosi ljudsku dušu onda se ta potreba može uzdići na nivo intezivno isceljujuće energetske razmene između dva bića, na nivo uživanja koje prevazilazi telesno i čulno i uzdiše se do svesti o našoj duševnoj prirodi i svesti o njenom izvoru. Tantra je put koji ne mrzi materiju i od nje beži u duhovne sfere. Ali ona ipak ide u duhovne sfere jer one jesu naša priroda takođe i pokušava da ih spoji sa našom telesnom prirodom. Ona prihvata život ovde na zemlji kao potreban, kao trenutnu stvarnost koja se može prožeti duhovnim i postati lakša, prozračnija, lepša. Proživeti život na najvišem nivou jeste biti svestan svoje prave prirode. Tantra je čist hedonizam ali prefinjen i uzvišen. Kada tantrik sprema hranu ona pršti od boja i ukusa. Ona je zdrava ali je i čulna, ona zadovolji čula ali i dušu. 

Tako i tantrički seks ne zadovoljava samo telo, već nagon koji probudi tako puno životne energije kultivišemo svojom svešću da je preko puta nas osetljiva duša koju želimo da dodirnemo najlepše. I onda drhtimo u svim čakrama, u svim čulima, u svim telima. Spajamo se na svim nivoima osećajući jedinstvo ne samo sebe i partnera, već duha i materije, jina i janga, osećamo SAT CHIT ANANDU – svesno bivanje u blaženstvu. Um postaje potpuno sjedinjen sa sadašnjim trenutkom koji je toliko intenzivan da nam bolje od bilo koje mantre drži pažnju ovde i sada. Osećamo se živo, dostojanstveno i celovito. Naš seks je krunisan božanskom lepotom koja ga je pročistola od vekovnog natapanja stidom i grehom zbog koga je nabujao od požude, straha i nasilja. Tako pročišćen on je kao dete radoznao, on je slobodan da se izrazi, on gleda u naše srce i pušta da ga srce vodi. A naše srce gleda u našu krunsku čakru gde smo jedno sa božanskim i kaže mu, drži me čvrsto u svojoj svesti jer ja ću se potpuno predati ljubavi. 

Zato ako u tantri očekujete požudu, strast, slobodu, puno seksa i puno novih poza i tehnika onda ovo sigurno nije mesto za vas. Puno toga se danas naziva tantrom, kao što se i puno toga naziva duhovnim razvojem ili jogom. Da li je ovo prava tantra, ne znam niti mi je to važno da kažem… Ja sam nailazila na ovakva učenja koja su rezonovala sa mojim srcem i osećajem da možemo mnogo više nego što trenutno živimo. I za mene je raj na zemlji došao kroz ovakav pristup životu, čoveku, ljubavi i seksu. Najvažnije što se treba naučiti kao ulaznica u tantrički način života jeste postati jak i stabilan u svom srcu. Onda je drugi korak, sa jakim i stabilnim srcem spustiti se u svoju želju i svoj seks i istražiti ga, osloboditi ga stida i straha. Još važnije od svega ovoga je svest o tome ko smo mi kao celina. Biti celovit unutar sebe nam tek daje prostor da se na zdrav način potpuno otvorimo za drugog. Ali da ne bismo čekali prosvetljenje kako bismo se upustili u odnose sa drugima, prihvatajući tantrička učenja, ukoliko rezonuju sa nama daje nam pravac kretanja koji nas sigurno vodi ka višoj svesti i većem uživanju. Energije srca su nam poznate, u srčanoj čakri dobijamo prve božanske kvalitete. Tek na njenom nivou možemo reći da smo ljudi. Zato počinjemo od tih energija, koje su nam poznate kao najlepše od nas. Kada se tu stabilizujemo istražujemo gore i dole. I svoje niže i svoje više i dozvolimo da se nebo i zemlja spajaju i prožimaju kroz nas.  

Korpa0
Nema proizvoda u korpi
Nastavi kupovinu
0