O meni

Ja sam Dragana Balić. Veoma sam odlučna da vas naučim svim veštinama koje su odlika sjajnih instruktora joge.

Ko sam ja

Traganje za odgovorom baš na ovo pitanje je definisalo čitav moj život do sada. U filozofiji joge i tantre našla sam odraz onoga što u duši slutim a kako je jedan od osnovnih postulata joge praksa a ne verovanje, zaronila sam u ova predivna znanja i prakse da utolim duboku čežnju za iskustvom duhovnog sveta, smisla i istine.

Sve je to počelo 2001. godine. Prva znanja dobila sam iz škole kundalini tantre u koju od 2001. godine redovno odlazim na seminare i radionice. To je u velikoj meri definisalo moj put. Obuku za joga instruktore završila sam u Vidya školi joge kod Dragana Lončara (RYS200), jednog od najpoznatijih učitelja u Srbiji. Ubrzo kod njega završavam i kurs meditacije. Nastavljam da kroz svoj život ali i mnogobrojne edukacije istražujem dalje razne aspekte joge i tantre. Izdvajam školu joge Jadranka Mikleca kod koga završavam dodatne sate i postajem učitelj (RYS300). Seminare Ajangar joge, tradicionalne Hatha joge. Školu Tantra joge iz Amerike (RYS200) i mnoge druge.
Od 2007. do 2009. godine na Visokoj školi za sport završila sam edukaciju za instruktora grupnih programa i radila za jednu od najvećih stručnjaka kod nas u oblasti sporta, Ninu Stojadinović. Ovo iskustvo omogućilo mi je da produbim svoje razumevanje tela, funkcionalne anatomije i biomehanike. Pa zbog toga važan deo predavanja u školi za obuku instruktora joge bila su vezana za pravilno izvođenje i bezbedan ulazak u položaje uzimajući u obzir način života savremenog čoveka na zapadu. Ali ipak, najveću inspiraciju nalazila sam u držanju predavanja o filozofiji i psihologiji joge, energetskoj anatomiji, čakrama, joga sutrama, tantri, mantrama…
Pevanje mantri (kirtan) postao je takođe omiljeni deo moje prakse i jedan deo radionica tantre koje od 2015. godine održavam redovno. Od 2020- godine imam svoj kirtan bend, Sarasvati Druna bend sa kojim sam već imala dosta kirtan večeri ali i nastupa na prestižnim festivalima muzike i duhovnog razvoja
Sedam godina bila sam menadžer i glavni instruktor Life Centra, jednog od najvećih joga centara tada u Beogradu koji je otvorila Dragana Jovanović, poznati life coach i instruktor. Jedan sam od osnivača Holističke Akademije Maya, koja je otvorena u oktobru 2017. godine. U okviru akademije imali smo i školu za obuku joga instruktora u kojoj sam dve godine bila jedan od najzastupljenijih predavača. Veliko iskustvo imala sam u radu sa kompanijama, u okviru raznih edukacija, tim bildinga i programa za zaposlene.
2020. godine otvaram svoju školu za obuku joga instruktora Shiva Shakti koja je registrovana u američkoj joga alijansi RYS200. 2022. sa prijateljicom i saradnicom Unom Senić otvaram školu tantre Tara koja je takođe registrovana u Američkoj joga alijansi (RYS300). 2023. pokrećem niz naprednih edukacija za instruktore (YACEP50) koje imaju cilj da prodube znanja iz raznih oblasti joge. Od anatomije i biomehanike, asana, drugih jogijskih tehnika, metodologije rada, kreativnosti i inovativnosti do filozofije i najrelevantnijih jogijskih tekstova.
Sve ovo pružilo mi je priliku da mnogima po privi put ispričam priču o malo zdravijoj filozofiji života, o smislu, veličanstvnosti, o uzvišenom u nama i oko nas. Ogromno ispunjenje donosi mi da u očima slušaoca vidim iskru spoznaje, radosti, nade. Istu onu koju sam i ja osetila na prvom predavanju o meditaciji. Na kome se lični razvoj nije predstavljao kao menadžment stresom već dostizanje istinskih ljudskih vrednosti i veličanstvenosti života i ljubavi. Zato je za mene važan taj susret koji se dogodi, susret kojim osećam da sam dala nekakav back up, priliku koja može da čeka svoj trenutak. Kada život izgleda pretežak, kada sve što smo probali nije donelo sreću, setićemo se. Kako Patanđali u svojoj prvoj joga sutri kaže. A sada, joga.

Korpa0
Nema proizvoda u korpi
Nastavi kupovinu
0