Moje yoga mesto

strelica-dole

O mandiru

Traganje za odgovorom baš na ovo pitanje je definisalo čitav moj život do sada. U filozofiji joge i tantre našla sam odraz onoga što u duši slutim a kako je jedan od osnovnih postulata joge praksa a ne verovanje, zaronila sam u ova predivna znanja i prakse da utolim duboku čežnju za iskustvom duhovnog sveta, smisla i istine.

Mandir na sanskritu znači hram. Iako nikad nisam mislila da ću svoj joga studio tako nazvati, nekako je ova reč meka i topla i došla je onog dana kada sam ušla prvi put u prostor. Ima u sebi nešto majčinsko i duševno, baš ono što nam u današnje vreme jako nedostaje. Moj pristup jogi je utemeljen u znanju i nauci pre svega. A opet, joga je za mene najpre duhovna disciplina. Kako nešto iracionalno, mistično i duhovno možemo da spojimo sa naukom. Pa tako što težimo da bude utemeljeno u našem iskustvu. Ne izmaštavamo ga svojom verom jer onda nećemo dalje ni tragati.

Moj pristup je utemeljen u istinskoj želji da tragamo, razotkrivamo i spoznajemo. Nema slepog verovanja a još manje slepe sumnje. Kad si istinski tragalac, tvoje srce i um su otvoreni. Oslonac nalaze u izučavanju, poverenju u neke svete ljude i tekstove. Ali to nije vera koja nas uljuljka u dogmu, to je poverenje koje nam služi kao inspiracija i podrška u našem traganju.

Za mene moj Mandir nije hram koji slavi neko određeno božanstvo, već je ušuškano, dobrodušno i toplo mesto koje svakog podržava da se rastopi u sopstvenoj duši tražeći izvor i smisao. A kako će ko nazvati to što mu se razotkriva, intimna je i lična stvar pa se mi u to ne mešamo.

Mandir je mesto gde održavam svoje edukacije. Kako školu za obuku joga instruktora tako i radionice i seminare.

Pored edukacija imamo redovne časove joge. Negujemo raznovrsnost pristupa pa tako imamo u ponudi imamo i sve relevantne stilove joge. Hatha yoga, Vinyasa yoga, Aštanga yoga, Yin Yoga, Kundalini Yoga, Iyengar Yoga.

Među redovnim aktivnostima su i Spiritualni susreti vikendom. U okviru ovih susreta dešavaju se tribine i predavanja na razne važne teme iz joge i tantre ali i generalno života. Diskutujemo o ljudskim vrednostima i izazovima ljudskog postojanja i našeg vremena. I sve to razmatramo iz uglova različitih duhovnih tradicija ili iz ugla stručnjaka za određene oblasti. Naši gosti su psiholozi, terapeuti, vrhunski poznavaoci Veda, đotiša, Ajurvede, Tantre. Hrišćanski teolozi, monasi, budisti. Istina je jedna a sagledavanje iz različitih uglova nam pomaže da joj se približimo ili ako ništa drugo, naučimo da poštujemo drugačije puteve.

Naš lojaliti član postajete nakon tri meseca redovnog uplaćivanja članarine i ovaj status održavate redovnim obnavljanjem članstva uz mogućnost zamrzavanja u vreme odmora.

Kao naš lojaliti član imate povlašćene cene na SVE aktivnosti koje organizujemo. Posebne programe, edukacije, retreat-ove i putovanja.

Zbog svesnosti i saosećanja za ugrožene grupe u našoj zemlji, omogućavamo vam da svakog petka u 19h vežbate na donaciju. Takođe, u okviru spiritualnih dešavanja vikendom imamo sadržaje koji su besplatni ili uz simboličnu nadoknadu.

Mesečni plan spiritualnih susreta objavljujemo početkom meseca.

Školu za obuku joga instruktora uvek upisujemo u novembru a školu Tantre u martu, sve druge seminare i edukacije najavljujemo na vreme na našim mrežama.

Budite deo naše vizije o lepšem svetu. Pre svega treba negovati sebe, ljubav i prave vrednosti. Ali ono što nam svima nedostaje jeste graditi takvo društvo. Korak po korak…

Joga-rspored-treninga

Cenovnik

Joga-Cenovnik
Joga-Cenovnik

Naš studio

Nas-joga-studio-foteljice
Nas-joga-studio-biljke
Nas-joga-studio-detalj
Korpa0
Nema proizvoda u korpi
Nastavi kupovinu
0